Norris op matchpoint voor titel na tweede plaats in tweede race

• Gepubliceerd op 24 sep 2017 13:35
  • comments 9
  • Door: Mathijs Carolus

McLaren-talent Lando Norris kan in de derde en laatste race van het Europees Formule 3-weekend de titel veilig stellen. De Brit werd in de tweede race tweede, terwijl rivaal Maximilian Günther niet verder kwam dan een achtste plaats. Norris gaat zodoende met een voorsprong van 84 de derde race op de Red Bull Ring in, na dit weekend is er nog een weekend en drie races te gaan.

De tweede race werd gewonnen door Joel Eriksson, de Zweed start de derde race vanmiddag ook vanaf pole-position. In tegenstelling tot de eerste race was er vrij weinig actie te bespeuren in deze race. Bij de start was Eriksson als beste weg, al probeerde Norris wel aan te dringen. Na de eerste ronde had Eriksson een comfortabele voorsprong en het gat bedroeg aan de finish minder dan een seconde.

Op de derde plaats eindigde Nikita Mazapin, de Rus was in de eerste race nog uitvaller. Callum Ilott werd vijfde, gevolgd door Jehan Daruvala. De laatste punten gingen naar Joey Mawson en Ferdinand Habsburg. De derde en laatste race van het weekend op de Red Bull Ring start vanmiddag om 16:55 uur.

Milan Dontje pakte gister (p3) en vandaag (p2) zijn eerste podiums in de Audi TT Cup, die ... [Lees verder]