Overwinning van Raikkonen uitgeroepen tot beste race van het seizoen

• Gepubliceerd op 14 dec 2018 13:19
  • comments 26
  • Door: Niels Langenberg

Formule 1-fans hebben de historische overwinning van Kimi Raikkonen, tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, uitgeroepen tot de beste race van het Formule 1-seizoen van 2018. Op de officiële Formule 1-website kreeg deze race 30 procent van de stemmen. Raikkonen won voor het eerst sinds de Australische Grand Prix van 2013.

Op de tweede plek, met 13 procent van de stemmen, staat de Grand Prix van Azerbeidzjan. In deze knotsgekke race wist Lewis Hamilton te winnen, na een lekke band van van zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Sergio Perez eindigde op het podium. Daarnaast was er een dramatische crash te zien tussen de Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Op de derde plek, met 9 procent van de stemmen, staat de Grand Prix van Groot-Brittannië. In de eerste ronde was er al een botsing te zien tussen Hamilton en Raikkonen. Sebastian Vettel wist hier te winnen, terwijl Hamilton en Raikkonen, na hun aanrijding in de eerste ronde, toch nog de twee andere podiumplekken konden binnenhalen.

Op de vierde plek zien we de Duitse Grand Prix, met 8 procent van de stemmen. In deze race reed Vettel comfortabel aan de leiding, toen hij zich verslikte in de ietwat natte baan. Hamilton won uiteindelijk de wedstrijd en deze Grand Prix kan achteraf gezien wel eens cruciaal zijn geweest in de titelstrijd.

• 5
  • 14 dec 2018 - 13:19

Reacties (26)

Login om te reageren
  • Daar kan ik het zeker mee eens zijn. De GP van Amerika had eigenlijk alles wat een GP in zich moet hebben en ik zat op het puntje van mijn stoel!

• + 5
    • Schitterende race inderdaad, met een mooi eind duel tussen Raikkonen, Hamilton en verstappen. Meer van dit in 2019

• + 2
      • 14 dec 2018 - 13:33
    • NicoS

Posts: 17.021

Ik zou ook voor Amerika kiezen, deze race had alles wat we als fans willen zien.

• + 2
      • 14 dec 2018 - 13:36
    • Met dit lijstje kan ik inderdaad tevreden zijn en een betere uitverkiezing dan de inhaalactie van het jaar wat echt nergens op sloeg. Prachtige race met genoeg actie tussen de rijders en ook de eindstand daar hadden de meeste fans vrede mee.

• + 4
      • 14 dec 2018 - 15:25
    • Mee eens , en dan laat ik eigenlijk ook de overwinning van Kimi meetellen .
      Wat gunde ik hem die zege uiteindelijk .

• + 1
      • 14 dec 2018 - 15:27
    • Leuk dat Raikkonen won maar los daarvan was het ook gewoon een super goede race. Gave start met gave actie, door de race veel inhaalacties, maar ook een opbouwend spanning en verschillende strategieën.... en op het laatste geen idee of Kimi het zou houden, Max hem zou pakken of toch Lewis nog. Alles zat erin.

• + 2
      • 14 dec 2018 - 16:04
    • Damon, eens, DE race van 2018. Zat echter niet op het puntje van mijn stoel maar was er af gedonderd.

• + 0
      • 14 dec 2018 - 22:05
  • Niet mee eens, maar schijnbaar heeft Kimi met Ferrari de hoogste gun factor.

• + 2
    • 14 dec 2018 - 13:24
    • Welke race vond jij beter dan. De top 3 binnen enkele secondes strijdend met elkaar en ook nog van concurrerende teams.

Posts: 4.742

@Tonrossi, het gaat hier niet om Kimi omdat hij de race gewonnen heeft.
      Het ging om de mooiste GP van het jaar, met de meeste actie en kijk genot.

• + 2
      • 14 dec 2018 - 18:31
    • Eens, Pipo, het was wel een leuke bijkomstigheid dat Kimi won. Gun ik hem.

• + 1
      • 14 dec 2018 - 22:31
  • Lijstjes, statistieken, geeuw.... Gebaseerd op de “gun-factor” voor Raikkonen dit keer.. Lekker belangrijk...

• + 0
    • 14 dec 2018 - 13:37
    • Inherent aan het tijd van het jaar. Niet belangrijk, nee. Maar wel geinig.

• + 0
      • 14 dec 2018 - 13:54
    • Heerlijk. Lekker races terugkieken. Doe ik eigenlijk wel graag. Niet alleen van dit jaar maar van jaren terug.... vooral deze tijd...

• + 0
      • 14 dec 2018 - 22:47
    • Big_El

Posts: 2.137

Dat Raikkonen won wordt nu genoemd, maar het is vooral ook om wat er achter hem gebeurde dat deze race qua kijkgenot positief beïnvloedde.

• + 0
      • 17 dec 2018 - 09:55
  • Het was zeker een mooie. Al was Silverstone mijn favoriet. Spanning, verschillende strategieën en een inhaalactie voor de winst.

• + 0
    • 14 dec 2018 - 13:57
  • Was een top race, maar persoonlijk vond ik Baku, Engeland en met name Monza beter.

• + 0
    • 14 dec 2018 - 14:09
  • "De top-5 wordt afgesloten door de Oostenrijkse Grand Prix, met 6 procent van de stemmen. Door mechanische problemen vielen beide Mercedes-coureurs uit en Max Verstappen ging ervandoor met zijn eerste overwinning van het seizoen. Er volgde nog een tweede zege in Mexico."

Dit geeft een beetje een verkeerd beeld van Max's overwinning. Nu lijkt het net alsof hij gewonnen heeft omdat de Mercedessen uitvielen. Hamilton reed toen achter Max en Bottas had het ook niet gered als hij heel was gebleven.

• + 3
    • 14 dec 2018 - 15:28
  • Eens, dit wordt gewoon een klassiekertje ook hoor. Beste race in jaren.

• 14 dec 2018 - 16:25
  • Abu Dhabi was ook een gave race dit seizoen. Itt vorig jaar, waar ik bijkant een keer of 30 bijna in slaap ben getieft.

• + 0
    • 14 dec 2018 - 19:23
    • Zekers. Was ook een goeie. Een paar stokjes helpt vaak. Of bier

• + 0
      • 14 dec 2018 - 23:05
  • Het zijn toch eigenlijk alleen de races waar de winnaar van te voren niet "verwacht" werd en liefst eerst nog wat plekken goed moest maken, die hoog scoren in dit soort polls.

Met de "driver of the day" net zo. Het was in Frankrijk zelfs zo absurd dat Vettel DOTD wordt terwijl hij gewoon weer compleet zijn eigen race verkloot had.

Vettel had realistisch gezien qua racepace moeten vechten voor P2 of zelfs P1, maar in plaats kleunt hij knullig tegen Bottas aan en komt hij als laatste van de top klasse in de F1 over de finish (met alleen Bottas in een zwaar gehavende auto er nog achter). Nou poe, goed gedaan hoor.