Race of Champions: Duitsland andermaal sterkste in Nations Cup, Van Buren maakt sterke indruk

• Gepubliceerd op 03 feb 2018 08:45
  • comments 14
  • Door: Mathijs Carolus

Team Duitsland bleek in de Nations Cup van de Race of Champions wederom de sterkste. Voor het eerst in jaren deed viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel niet mee, maar dat weerhield 'rookies' Rene Rast en Timo Bernhard er niet van om alsnog de titel te pakken. In het King Fahd-stadion in de Saudi-Arabische hoofdstad Ryadh deed ook Rudy van Buren mee. De 25-jarige Nederlander, die een contract afdwong als simulatorcoureur bij McLaren, maakte een buitengewoon sterke indruk.

Van Buren moest het in zijn eerste race op nemen tegen niemand minder dan Tom Kristensen, een absolute legende. De Deen won de 24 uur van Le Mans maar liefst negen keer. Van Buren kon prima met de druk omgaan en finishte op slechts een paar tienden van Kristensen. In zijn tweede race moest Van Buren het opnemen tegen Formule 3-kampioen Lando Norris. Van Buren won de wedstrijd en pakte ook de zege in zijn derde race van de avond omdat rivaal Joel Eriksson in de eerste bocht crashte.

De twee overwinningen waren echter niet genoeg om door te gaan naar de halve finale, maar Van Buren heeft zich in ieder geval prima laten zien. De halve finale werd een strijd tussen Duitsland en Saudi-Arabië, terwijl in het tweede duel Team Nordic en Latijns-Amerika tegen elkaar strijden. Duitsland plaatste zich eenvoudig voor de halve finale, Team Nordic en Team Latijns-Amerika maakte er een ware show van. Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya wist Petter Solberg in de tiebreak te verslaan en zo kwam er een finale tussen Duitsland en Latijns-Amerika.

In de finale races werd het wederom spannend. Rene Rast wist Montoya van zich af te houden, maar WEC-coureur Timo Bernhard moest zijn meerdere erkennen in Helio Castroneves. In de beslissende wedstrijd wist DTM-kampioen Rast Castroneves wel van zich af te houden en zo won Duitsland voor de achtste keer de Nations Cup.

Vandaag wordt beslist wie zich de kampioen der kampioenen mag noemen. In een individuele strijd wordt bepaald wie de beste coureur ter wereld van 2018 wordt. De strijd barst vanmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd los.

The1Dijk

Posts: 408

Echt super gedaan van Van Buren. Die jongen was niet voor niet Nederlands kartkampioen in 2003 en is werkelijk onklopbaar met simracing. Moest helaas stoppen met het echte racen vanwege de financien en zijn lengte (ruim 1.92m). Maar bewijst hier toch wel even dat hij echt wel uit het goede raceho... [Lees verder]