Paffet wint seizoensouverture, moeizame debuutrace Robin Frijns

• Gepubliceerd op 05 mei 2018 16:52
  • comments 9
  • Door: Mathijs Carolus

Mercedes heeft de eerste DTM-race van 2018 gedomineerd. Gary Paffet reed onbedreigd naar de zege, gevolgd door teamgenoot Lucas Auer. Timo Glock bracht zijn BMW als derde na de finish en mocht als laatste coureur mee naar het podium. Voor Audi was het een zware race: enkel regerend kampioen Rene Rast finishte in de top tien, Robin Frijns kende een teleurstellend debuut en finishte als achttiende.

Het team van Mercedes finishte met maar liefst zes van haar coureurs in de punten. Paffet stopte vanaf de tweede plaats eerder dan leider Lucas Auer en wist de Oostenrijker te veschalken door hem in een rechtstreeks gevecht te passeren. Achter de top drie finishten Eduardo Mortara en Pascal Wehrlein als vierde en vijfde.

Voor DTM-icoon Matias Ekström verliep het officiële afscheid van de DTM zeer teleurstellend. Audi kwam totaal niet voor in het stuk op de Hockenheimring en Ekström finishte op een teleurstellende zeventiende plaats. Robin Frijns probeerde met een vroege stop verder naar voren te komen vanaf een zeventiende startplaats, maar de Nederlander had de snelheid niet om verder naar voren te komen.

Morgen vindt de kwalificatie voor de tweede race plaats om 11:25, voorafgegaan door een vrije training om 09:00 uur. De tweede race start morgenmiddag om 13:30 uur.